Wat doe ik

Mijn doel in de training is de communicatie verbeteren tussen mens en paard. Of je nou jong of oud, ervaren of onervaren bent, iedereen loopt wel eens tegen ongewenst gedrag van zijn paard aan. Het lukt niet altijd om dit zelf op te lossen. Door ervoor te zorgen dat het paard begrijpt wat er aan hem gevraagd wordt en de eigenaar te laten zien hoe deze duidelijk moet zijn naar het paard, verbetert de onderlinge communicatie en zullen paard en eigenaar weer een eenheid worden. Weer gaan samenwerken als een team!

In het gehele proces van training (vanaf de grond) neem ik de eigenaar mee, zodat ik kan garanderen, dat deze zo goed mogelijk leert hoe de communicatie met het paard tot stand komt en waar de knelpunten zitten. Als je begrijpt wat er gebeurt en hoe het paard daarop reageert, kun je ook leren deze dingen zelf op te lossen.

 

Daarnaast begeleid ik ook mensen en paarden tijdens het rijden. Ik ben gediplomeerd Level 1 Centered Riding® instructrice. Deze techniek gaat vooral uit van de ruiter én de invloed die deze heeft op het paard met z’n houding en zit. Wij hebben als ruiter zo enorm veel invloed op ons paard met ons lichaam, toch zijn we ons daar vaak niet van bewust. De communicatie met onze hulpen vanaf de paardenrug is heel bepalend in hoeverre het paard het gevraagde goed kan uitvoeren. Juist door onszelf daarvan bewust te worden en kleine dingen bij onszelf te veranderen, kunnen we ons paard heel goed helpen in zijn balans en het correct uitvoeren van de oefeningen.

Neem contact met me op.