Samen, paard & mens in verbinding

Locatie in Bergschenhoek

Op de locatie in Bergschenhoek geef ik diverse lessen onder de naam Samen, paard & mens in verbinding.

Dit zijn zowel lessen vanaf de grond (zie lesaanbod onderstaande schema) als op het paard.

De paarden worden bitloos gereden en de rijlessen zijn op basis van Centered Riding®.

De naam Samen, paard & mens in verbinding zegt alles over mijn werkwijze en wat ik zoveel mogelijk mensen willen laten ervaren. Het gaat in onze ogen namelijk niet alleen om de mens, het gaat niet alleen om het paard maar je zal het samen moeten doen. Doormiddel van de juiste communicatie komen mens en paard in verbinding waardoor een samenwerking mogelijk wordt en er mooie dingen kunnen ontstaan.

De paarden

Rowan en Ukkie staan niet eenzaam opgesloten in een hokje maar hebben 3 zandbakken en een schuilstal tot hun beschikking, ze krijgen onbeperkt ruwvoer en een vitamine brokje. Alle medische en niet medische noodzakelijke dingen worden netjes gedaan en bijgehouden, denk hierbij bv aan op tijd de hoefjes bekappen of een osteopaat behandeling. Nou denk je natuurlijk, dat is toch niet zo bijzonder, nee, inderdaad, dat is het ook niet, maar toch leuk om even te melden.

  • De lessen zijn geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en volwassenen.
  • De lessen zijn laagdrempelig en toegankelijk.
  • Je hoeft geen ervaring te hebben met paarden.
  • Voor mensen die wel ervaring hebben met paarden zijn de lessen leerzaam, waardevol en uitdagend.

Volle aandacht voor mijn klanten en het paard staan centraal, zo zullen alle rijlessen individueel zijn en de lessen vanaf de grond met maximaal 4 personen.

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Persoonlijke aandacht en contact vind ik erg belangrijk. Het fijnste zou ik het dan ook vinden als we, wanneer je geïnteresseerd bent, even met elkaar bellen. Dan kan ik je vragen direct beantwoorden en je vertellen over de leuke welkomskorting ter waarde van € 15,- en een afspraak inplannen! Een WhatsApp of e-mail sturen mag natuurlijk ook!

Lessen

  • rijles op basis van Centered Riding® techniek
  • grondwerken
  • loswerken
  • longeren enkel en dubbele lijnen
  • schrik & obstakel

Omschrijving lessen

Rijles in houding en zit

De Centered Riding® techniek gaat vooral uit van de ruiter én de invloed die deze heeft op het paard met z’n houding en zit. Wij hebben als ruiter zo enorm veel invloed op ons paard met ons lichaam, toch zijn we ons daar vaak niet van bewust. De communicatie met onze hulpen vanaf de paardenrug is heel bepalend in hoeverre het paard het gevraagde goed kan uitvoeren. Juist door onszelf daarvan bewust te worden en kleine dingen bij onszelf te veranderen, kunnen we ons paard heel goed helpen in zijn balans en het correct uitvoeren van de oefeningen.

Grondwerken

Tijdens deze trainingen ga je leren waarom grondwerk belangrijk is en hoe je door middel van non-verbale communicatie duidelijke afspraken en een fijne samen werking krijgt met je paard.

Loswerken

Het laten voortbewegen van het paard gebeurt door middel van lichaamstaal (energie en positie).

Onbewust ‘vertellen’ wij heel veel tegen de paarden met onze lichaamstaal, alleen zijn wij ons daar helemaal niet van bewust. Omdat het paard tijdens het loswerken los in de cirkel loopt, kan hij reageren op jouw lichaamstaal. Jij wordt je hier dus veel bewuster van wat je doet, waardoor de communicatie en dus de samenwerking met jouw paard enorm zal verbeteren .

Longeren

Tijdens het longeren kun je goed naar de bewegingen van je paard kijken, hij beweegt zonder dat hij beïnvloed wordt door iemand die erop zit. Het lijkt zo eenvoudig, maar je kan ook hierbij tegen allerlei problemen aan lopen met je paard.

Je krijgt hem bijvoorbeeld niet bij je weggestuurd, hij gaat te hard of juist te langzaam, je heb totaal geen controle over hem. Door middel van lichaamstaal, positie en energie gaan wij dit trainen.

Longeren dubbele lijnen

Het longeren met dubbele lijnen is harstikke leuk om te doen en is een mooie afwisseling voor jou en de paarden.

Starten in de roundpenn maar bij genoeg bekwaamheid de grote bak in om een parcours af te leggen! (Misschien wedstrijdje met je lesgenoot, wie er het snelst het parcours af kan leggen?).

Schrik & obstakel

Het paard is van nature een vluchtdier (prooidier) waardoor hij bij (in zijn ogen) gevaar direct zal vluchten. Met schrik- en obstakel training krijgt het paard meer zelfvertrouwen doordat zijn angst vermindert en je leert hem omgaan met spannende situaties.

Omdat wij het erg belangrijk vinden om met werken op de grond te beginnen, vinden wij het fijn dat iedereen die bij ons komt lessen, start met het starterspakket!

Het starterspakket bestaat uit 1 les grondwerk, 1 les loswerk en 1 les longeren aan de enkelen lijn.

Tarieven

Rijlessen

45 minuten € 45,-. Deze lessen zijn altijd Privé

Lessen vanaf de grond

Grondwerken, loswerken, longeren enkel / dubbele lijnen, schrik & obstakel.

Deze lessen worden gegeven in een groepje van maximaal 4 deelnemers.

45 minuten € 45,- per persoon

Groep van 2 personen 60 minuten € 45,- per persoon

Groep van 3 personen 75 minuten € 45,- per persoon

Groep van 4 personen 90 minuten € 45,- per persoon

Starterspakket

1 les grondwerk, 1 les loswerk en 1 les longeren aan de enkelen lijn.

pakket € 135,-. Tot 31 December 2022 ontvang je € 15,- korting op het starterspakket en betaal je slechts € 120,-!!!

Het starters pakket duurt 3 weken. Je komt 1x in de week om stap voor stap deze 3 modules te doorlopen. 45 minuten per les.

Genoemde prijzen zijn vrij van BTW

Betalingen dienen op de dag zelf contant te worden voldaan of via bank overschrijving (tikkie)

Afspraken annuleren of verzetten, dient minimaal 24 uur van te voren te worden gedaan, anders ben ik genoodzaakt de kosten in rekening te brengen.

Algemene voorwaarden zijn van toepassing

Neem contact met me op.